ОКСИДО-РЕДУКЦИОНИ РЕАКЦИИ

Оксидациони сретства (оксиданси) – супстанци кои примаат електрони во текот на реакцијата. РЕДУКЦИЈА – процес на примање на електрони.

ОКСИДО-РЕДУКЦИОНИ РЕАКЦИИ - Сродни документи

Ова веб локација користи колачиће како би осигурала најбоље искуство на нашој веб локацији.