3. Втор и трет принцип на термодинамика

3.6 е вистинита за специјален циклус (Карноов циклус) со идеален гас. 2. Потоа да се покаже дека резултатот е вистинит независно од природата на.

3. Втор и трет принцип на термодинамика - Сродни документи

Ова веб локација користи колачиће како би осигурала најбоље искуство на нашој веб локацији.